El cap de Malalties Infeccioses a l'Hospital del Mar de Barcelona, Robert Güerri, va advertir ahir que l'increment de casos de la covid-19 ha generat una situació «preocupant» als hospitals, «descontrolats» per la pandèmia, de manera que si no es prenen «mesures urgents» caldrà «prioritzar» l'atenció a malalts.

Les dades de la pandèmia fetes públiques ahir pel departament de Salut de la Generalitat indiquen que el risc de rebrot, que mesura el potencial de creixement del coronavirus, ha augmentat 54 punts en les últimes 24 hores i que ha pujat la pressió hospitalària, amb 81 noves persones ingressades i 12 pacients més a les UCI.

Güerri, en una entrevista a RAC1, va explicar que «la situació hospitalària continua sent preocupant» i que a l'Hospital del Mar hi ha ara dues plantes dedicades a pacients de la covid-19, pendents de l'obertura d'una tercera.

El metge va dir que en vuit dies s'ha doblat el nombre d'ingressos , en passar de 37 a 67, i va assegurar que en aquests moments la situació està «descontrolada», pel que va demanar actuar amb urgència. Deu dies després de Nadal, va afegir, la situació comença a estar fora de control, i quan es concretin els contagis de les celebracions nadalenques serà «molt complicada».