08 de gener de 2021
08.01.2021
Regió7

Bèlgica denega definitivament l'extradició de Lluís Puig perquè la fiscalia belga no presentarà recurs a Cassació

El Tribunal d'Apel·lació va rebutjar en segona instància l'euroordre contra l'exconseller

08.01.2021 | 15:46
Pla mitjà de l'exconseller Lluís Puig a la seva arribada al Palau de Justícia de Brussel·les

Bèlgica ha denegat definitivament l'extradició de l'exconseller Lluís Puig perquè la fiscalia belga no presentarà recurs davant del Tribunal de Cassació. "No apel·larem la decisió", asseguren fonts del ministeri públic a l'ACN. El Tribunal d'Apel·lació de Brussel·les va rebutjar dijous en segona instància l'euroordre contra l'exconseller Lluís Puig en considerar que el Tribunal Suprem no és competent en el cas i que hi ha "risc de vulneració de la presumpció d'innocència" per declaracions de jutges, fiscals i autoritats espanyoles, segons va explicar la defensa de Puig. La fiscalia tenia 24 hores per recórrer en última instància a Cassació, però finalment ha decidit no fer-ho i, per tant, el rebuig a l'extradició és definitiu.

Fonts de la defensa de l'exconseller han celebrat la decisió i han indicat a l'ACN que la sentència ferma servirà de referent quan s'hagin d'abordar, en un futur, les euroordres contra Puigdemont i la resta d'exiliats. "És un escac i mat", precisen les mateixes fonts.

En el mateix sentit, destaquen que la decisió del jutge no entra en els delictes, sinó que es refereix a drets fonamentals, una circumstància que, entenen, fixarà un precedent a l'hora de denegar-les si s'aixeca el suplicatori.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit