Bèlgica ha denegat definitivament l'extradició de l'exconseller Lluís Puig perquè la fiscalia belga no presentarà recurs davant del Tribunal de Cassació. "No apel·larem la decisió", asseguren fonts del ministeri públic a l'ACN. El Tribunal d'Apel·lació de Brussel·les va rebutjar dijous en segona instància l'euroordre contra l'exconseller Lluís Puig en considerar que el Tribunal Suprem no és competent en el cas i que hi ha "risc de vulneració de la presumpció d'innocència" per declaracions de jutges, fiscals i autoritats espanyoles, segons va explicar la defensa de Puig. La fiscalia tenia 24 hores per recórrer en última instància a Cassació, però finalment ha decidit no fer-ho i, per tant, el rebuig a l'extradició és definitiu.

Fonts de la defensa de l'exconseller han celebrat la decisió i han indicat a l'ACN que la sentència ferma servirà de referent quan s'hagin d'abordar, en un futur, les euroordres contra Puigdemont i la resta d'exiliats. "És un escac i mat", precisen les mateixes fonts.

En el mateix sentit, destaquen que la decisió del jutge no entra en els delictes, sinó que es refereix a drets fonamentals, una circumstància que, entenen, fixarà un precedent a l'hora de denegar-les si s'aixeca el suplicatori.