Indonèsia buscava ahir les restes d'un avió comercial de l'aerolínia local Sriwajaya amb 62 persones a bord que va caure al mar davant la costa de Jakarta al cap de pocs minuts d'enlairar-se i després de perdre el contacte amb la torre de control.

L'avió, un Boeing 737-524 matriculat el 1994, s'hauria estavellat al mar de Java després d'haver-se enlairat des de l'aeroport Sukarno-Hatta, a la capital indonèsia, amb destinació a Pontianak, capital de Borneo Occidental. Un vol d'uns 90 minuts, segons va confirmar l'agència indonèsia de recerca i rescat Basarna. La marina indonèsia, que va enviar deu vaixells a rastrejar la zona, va confirmar anit que havia trobat el punt exacte de la col·lisió a prop l'illa de Laki, una part de les anomenades Mil Illes, a uns sis quilòmetres al nord de la costa de Jakarta. A l'avió hi viatjaven 50 passatgers, inclosos tres nadons i set menors d'edat, i dotze tripulants. Tots eren de nacionalitat indonèsia.

El d'ahir és el darrer d'un llarg historial de sinistres aeris a Indonèsia. Ha afectat la tercera aerolínia de país i de nou un model de fabricant nord-americà Boeing. El 29 d'octubre del 2018, un Boeing 737 Max 8 de l'aerolínia de baix cost Lion Air es va estavellar en el mar de Java també pocs minuts després d'enlairar-se de Jakarta.