Una nova remesa de 60.000 dosis de la vacuna de Pifzer-BioN-Tech van arribar ahir a Catalunya sortejant les inclemències meteorològiques, van informar fonts de la Delegació de Govern.

La delegada de Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, va explicar en el seu perfil de Twitter que hi ha «un compromís absolut de Govern central amb el repartiment de vacunes a les comunitats autònomes». La nova remesa, la tercera lliurada a Catalunya des del 27 de desembre, va arribar en avió al Prat i va ser traslladada a un magatzem situat a Sant Sadurní d'Anoia, on personal de Sanitat Exterior les va certificar abans de ser lliurades al Departament de Salut de la Generalitat.

Els equips de vacunació van injectar diumenge a Catalunya un total de 4.575 dosis de la vacuna de Pfizer-BioN-Tech a personal sanitari, treballadors i interns de residències de gent gran i funcionaris de presons i centres de justícia juvenil, de manera que des del 27 de desembre passat ja s'ha inoculat la primera dosi a 68.306 persones. Aquesta xifra de vacunats amb la primera dosi suposa un 57% de les 120.000 dosis de què disposava fins ahir el Departament de Salut de la Generalitat, que, amb la remesa d'ahir, ja haurà rebut un total de 180.000 dosis.

D'altra banda, la companyia farmacèutica Moderna va anunciar que ahir començava a distribuir la seva vacuna contra la covid -19 a la Unió Europea, Noruega i Islàndia. Segons l'empresa, tots els enviaments de la vacuna seran realitzats per la companyia logística Kuehne+Nagel i s'originaran en el seu centre farmacèutic centralitzat a Europa. Els lliuraments es realitzaran en un lloc central prèviament acordat dins de cada Estat membre, en el moment del qual els països coordinaran la distribució nacional. «Aquesta és una fita realment emocionant, i estem orgullosos del paper que la vacuna de Moderna jugarà en la lluita contra aquesta pandèmia a Europa. La distribució en tota la UE és una de les majors empreses logístiques a les quals s'ha enfrontat Moderna des que va començar aquesta plataforma fa deu anys», va dir el vicepresident de Moderna, Dan Staner.