L'exgeneral de la Guàrdia Civil Enrique Rodríguez Galindo, amb un ampli historial en la lluita contra ETA i condemnat per la seva implicació en crims dels GAL, ha mort per coronavirus. Nascut a Granada el 1939, va haver de ser ingressat a l'UCI en agreujar-se el seu estat després de contagiar-se de coronavirus fa unes setmanes.

L'exgeneral, de 82 anys, es va fer popular quan el 1980 es va fer càrrec de la 513 comandància de la Guàrdia Civil, amb seu a Intxaurrondo (Donostia).

Durant els quinze anys van ser desarticulats uns 90 comandos d'ETA i detinguts més de 800 terroristes. Va ser nomenat general de la Guàrdia Civil el 1995 . La reobertura del cas Lasa Zabala, relatiu al segrest i assassinat dels presumptes etarres José Antonio Lasa i José Ignacio Zabala per guàrdies civils d'Intxaurrondo quan Galindo era el seu màxim responsable, va centrar en ell aquesta investigació judicial. Després de ser portat a judici, el 26 d'abril del 2000 l'Audiència Nacional el va condemnar a 71 anys de presó pel segrest i assassinat dels presumptes etarres i el 9 de maig va ingressar a la presó.