El director general de participació ciutadana i processos electorals, Ismael Peña-López, ha defensat aquest dissabte que és "molt difícil" que les meses de les eleccions catalanes no es puguin constituir a l'hora prevista. Ho ha dit en una entrevista al 'Telenotícies vespre' de TV3, on també ha recordat que el 99,5% ja compten amb tres o més persones.

"Es pot disposar d'altres suplents, el risc que no obri un gruix important de meses és molt baix", ha insistit. A més, "en la majoria de casos", els canvis es faran als locals. Si cal moure gent a un col·legi electoral diferent, els Mossos podrien assumir aquesta tasca. Pel que fa a les meses que es constitueixin amb retard, allargaran el tancament. "La LOREG marca que siguin 11 hores", ha recordat.

En el cas d'aquelles persones que han al·legat i encara no tenen cap resposta, el director general de participació ciutadana ha explicat que hauran de portar la documentació i atendre una resposta de la Junta Electoral de Zona (JEZ), que serà la que decidirà. Això sí, sempre amb "sentit comú". Peña-López ha posat d'exemple el cas d'aquelles persones que hagin estat operades fa poc, o que hagin donat positiu en covid-19. "Alguns no aniran, i està bé que no ho facin, que no es posin nerviosos", ha demanat.

Pel que fa a la franja horària de 19 h a 20 h, recomanada per aquelles persones positives, o bé els seus contactes estrets, Peña-López creu que la xifra total ronda unes 90.000. Una xifra que indica que seran "molt pocs votants" a repartir entre totes les meses que s'hauran habilitat.

Finalment, també ha assegurat que els resultats es podran saber abans de mitjanit. Preguntat per allò que més el fa patir poques hores abans de la jornada electoral, el director general de participació ciutadana ha insistit en la importància de la feina feta. "Només em fa patir que l'esforç que s'ha fet quedi desmerescut", ha subratllat.