La Fundació Althaia va comunicar ahir que s'havia produït una nova defunció a causa de l'epidèmia a les seves instal·lacions.

Amb aquesta ja són 387 les víctimes mortals per coronavirus que hi ha hagut als centres assistencials de la ciutat des del mes de març passat.

Només des que va començar l'any, Althaia i Sant Andreu sumen 63 víctimes mortals. Va ser el 15 de desembre quan es va creuar la barrera de les tres-centes defuncions a causa de l'epidèmia als centres assistencials de la ciutat, i en els darrers dos mesos s'han sumat vuitanta-set de defuncions, el que acosta cada dia més la xifra total a les quatre-centes.

Totes aquestes dades mostren una mitjana de víctimes mortals superior a una al dia i donen idea de la gran afectació que està tenint, també, la tercera onada de l'epidèmia a la ciutat i el cost que està suposant en pèrdua de vides humanes.

A hores d'ara hi ha 71 persones ingressades per covid-19 a la Fundació Althaia, que s'han de sumar a les que reben atenció a l'Hospital de Sant Andreu, i que dimarts passat, el darrer dia que la institució va oferir dades de seguiment, eren 21. Això suposa a l'entorn de noranta ingressats en l'actualitat. Althaia ha donat fins ara 1.913 altes a pacients ingressats a causa del coronavirus.