El govern espanyol ha ordenat quarantena de deu dies per als viatgers provinents de Sud-àfrica i el Brasil com a mesura per intentar contenir les variants de la covid-19 que s'han detectat en aquests països. Ho ha anunciat aquest dimecres la ministra de Sanitat, Carolina Darias, en la roda de premsa posterior al Consell Interterritorial de Salut. La mesura entrarà en vigor la mitjanit del 22 de febrer. Darias ha demanat "màxima prudència" després d'admetre que la soca britànica té "força presència" a l'Estat. La ministra també s'ha referit al pla de vacunació i ha apuntat que després dels grups prioritaris es pretén seguir vacunant per criteris d'edat.

Després de recordar que l'objectiu prioritari de l'executiu estatal és vacunar primer els col·lectius vulnerables, Darias ha subratllat que els usuaris de les residències ja estan pràcticament tots vacunats, i ha afegit que ara l'objectiu ha de ser vacunar el col·lectiu de majors de 80 anys abans d'acabar el mes de març. El pròxim serà tenir el 70% de la població vacunada a l'estiu.

En aquest sentit la ministra ha explicat que Espanya rebrà més de 20 milions de dosis de les diferents vacunes durant tot l'any, i que durant el segon trimestre de l'any l'arribada de vaccins augmentarà de forma significativa. Tot plegat després d'assegurar que Espanya està entre els deu països del món amb més percentatge de població vacunat.

Segons la titular de la cartera de Sanitat durant la reunió també s'ha posat de manifest la preocupació de les Comunitats Autònomes per la situació de la pandèmia i el fet que la gran majoria han demanat mantenir les mesures de restricció actuals. Per a les que tenen decidit relaxar-ne alguna, Darias ha fet una crida perquè s'ho repensin.