El jutjat d'instrucció número 17 de Barcelona va acordar presó provisional sense fiança per als vuit anarquistes detinguts que van actuar en grup i organitzats als disturbis de dissabte a Barcelona. Segons el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), els arrestats només van contestar les preguntes de la seva defensa. Es tracta de cinc homes i una dona de nacionalitat italiana, una altra dona francesa i una vuitena de nacionalitat espanyola. La causa està oberta pels delictes d'homicidi en grau de temptativa, atemptat a agents de l'autoritat, desordres públics, danys, manifestació o reunió il·lícita i pertinença a grup criminal. Els detinguts estarien darrere de la crema d'una furgoneta de la Guàrdia Urbana a la Rambla.

Els Mossos van detenir aquestes vuit persones en els disturbis de dissabte i dilluns van fer dos escorcolls en dues naus industrials ocupades de Canet de Mar i Mataró, on viurien. La policia va informar que formaven un grup «violent i organitzat» que va donar per desarticulat amb les detencions, tot i que a les declaracions asseguren que no es coneixen.

En la interlocutòria, el magistrat explica que a la manifestació del dimecres 17 de febrer ja es va detectar la presència d'un grup compacte de persones que parlaven italià entre elles i que participaven activament en els aldarulls. Per això els Mossos van decidir seguir-los en les següents manifestacions.