Segueix-nos a les xarxes socials:

El projecte Escoles sentinella donarà els primers resultats passat Setmana Santa

S'hi han apuntat aproximadament la meitat de les famílies dels 50 centres involucrats

El projecte Escoles sentinella de les conselleries de Salut i Educació de la Generalitat donarà els primers resultats preliminars al final del segon trimestre escolar, segons van explicar els seus responsables ahir a Europa Press.

El pla, presentat al setembre i iniciat a final de gener, es finançarà durant dos cursos i consisteix a monitorar 50 escoles i instituts que es van presentar voluntaris per seguir l'evolució de la pandèmia, amb diferents proves i indicadors, i s'hi han apuntat aproximadament la meitat de les famílies dels centres. El coordinador del projecte i director del Centre d'Estudis Epidemiològics sobre les ITS i Sida de Catalunya, Jordi Casabona, va explicar que amb les primeres dades «no es podrà generalitzar gaire, però podran sorgir coses indicatives que ajudin a redefinir algunes polítiques». Casabona va afegir que a partir de l'abril es començarà a provar la viabilitat, validesa i rendiment de fer proves PCR cada 15 dies als alumnes de més de 12 anys i professors amb automostra, fet que «pot tenir sentit» sobretot en moments com l'actual, en què la variant britànica s'ha imposat i es vol identificar els casos al més ràpid possible.

El coordinador va aclarir que l'estudi s'haurà d'adaptar a la realitat canviant de la pandèmia i al fet que es vacuni el personal docent de menys de 55 anys. Una altra pota de l'estudi és l'ambiental: es recolliran dades com la mida de les aules, les hores de ventilació, les mesures de prevenció i marcadors com el CO2, entre d'altres, per proposar millores.

Prem per veure més contingut per a tu