La fiscalia ha recorregut davant l'Audiència de Barcelona el processament per part del jutjat d'instrucció 13 contra diversos exalts càrrecs del Govern per l'organització de l'1-O, i ha sol·licitat que es processi a tres persones més, ja investigades, i s'ampliïn els delictes contra una dotzena de la trentena d'encausats. A més, segons han avançat 'El Periódico' i 'El Mundo' i han confirmat fonts jurídiques a l'ACN, les fiscals del cas demanen que es facin noves diligències d'investigació, com l'aportació d'actes aixecades pels Mossos d'Esquadra en diversos col·legis electorals el dia de la votació i la transcripció de converses telefòniques interceptades i de la declaració de testimonis i processats al jutjat instructor, entre altres.

El ministeri públic vol que es torni a processar per desobediència la directora de l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades, Maria Àngels Barberà, per no haver obert cap investigació quan va saber que el Govern podia estar utilitzant indegudament dades censals per organitzar el referèndum, i més tenint en compte que havia estat advertida pel Tribunal Constitucional.

La fiscalia també demana el processament per prevaricació, malversació i desobediència d'Ignasi Genovès, director general de Difusió del Departament de Presidència, per tramitar el contracte de l'anunci promovent el registre de catalans a l'estranger i la inserció d'aquesta publicitat en mitjans de comunicació. Per últim, també atribueix a Teresa Prohias, directora de serveis del mateix departament, la seva participació en el disseny d'aquesta campanya publicitària.

Les fiscals Teresa Duerto i Isabel Nevot volen també que s'inclogui el delicte de desobediència a altres alts càrrecs inculpats, com l'exdelegat del Govern a la Unió Europea Amadeu Altafaj i als directors de les empreses T-Systems i Unipost, que suposadament van col·laborar en l'organització del referèndum. A Francesc Sutrias, que era director de Patrimoni de la Generalitat, Albert Royo, exresponsable del Diplocat, i a Antoni Molons, exsecretari de Difusió i Atenció Ciutadana, els atribueixen també un delicte de prevaricació, a banda dels de desobediència, malversació i falsedat documental. A l'exsecretari general de Treball Josep Ginesta i a un responsable tecnològic d'aquesta conselleria els demana ser processats per descobriment i revelació de secrets, per la campanya de captació de voluntaris.