18 de març de 2021
18.03.2021
Regió7

Salut estima que una altra onada incrementaria els ingressats a les UCI fins als 800

Demana prudència el primer cap de setmana amb confinament comarcal flexibilitzat

18.03.2021 | 13:33
UCI de l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa

El director del Servei Català de la Salut (CatSalut), Adrià Comella, ha alertat aquest dijous que una possible nova onada de la pandèmia del coronavirus incrementaria els ingressats per covid-19 en unitats de vigilància intensiva fins a les 800 persones.

Ho ha explicat en una roda de premsa al costat del conseller d'Interior en funcions, Miquel Sàmper, i la consellera de Salut en funcions, Alba Vergés, en la qual ha recordat que aquest dijous Catalunya registra 423 llits de crítics només per aquesta malaltia.

Així, Vergés ha demanat "més prudència que mai" el primer cap de setmana en el qual es permetrà la mobilitat entre comarques sempre que es faci amb el grup de convivència habitual atesa la situació d'estancament dels indicadors epidemiològics a Catalunya.

Després d'unes setmanes de baixada lenta, la consellera ha lamentat que alguns dels indicadors s'han estancat i fins i tot alguns pugen lleugerament per la qual cosa ha insistit que la prudència és "clau" i ha assegurat que estaran atents a l'evolució de la pandèmia els propers dies.

De fet, Comella ha conclòs que un "indicador principal" a l'hora d'analitzar l'evolució de la pandèmia són les infeccions respiratòries agudes: fa quatre setmanes aquestes infeccions baixaven un 20%; fa tres, un 10%; fa dues, un 8%; i aquesta setmana, un 2%.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook