El turisme despertarà alguns llocs que fins aquesta setmana havien quedat transformats pel tancament de botigues, restaurants i establiments hotelers. Aquests sectors han fixat les seves expectatives per Setmana Santa, tot i que també confien que aquest cap de setmana ja hi hagi un augment de visitants. A la Costa Brava esperen tenir una alta ocupació per Setmana Santa, però el sector té clar que no obriran més del 50% dels establiments i que aquelles zones que captaven sobretot turisme internacional encara no es refaran perquè la mobilitat permesa només és la d'interior de Catalunya.

Al Garraf, entre hotels, càmpings i habitatges d'ús turístic, es preveu arribar al 50% d'ocupació dissabte que ve i amb uns preus entre el 30 i el 40% per sota de l'habitual. El Gremi d'Hostaleria apunta que bona part de les reserves seran a última hora. «La gent no ha superat la por a un canvi d'escenari», diu el seu president, Oskar Stöber.

Les perspectives immediates d'obertures a la demarcació de Tarragona de cara al pròxim cap de setmana són mínimes. Els establiments de Priorat Enoturisme tan sols tenen previst ocupar al voltant del 20% de les places, en part per la previsió meteorològica de temps advers. La tendència serà similar a la resta del Camp de Tarragona.

I a Barcelona també es preveu una ocupació entre mitjana i baixa.