31 de març de 2021
31.03.2021
Regió7

Un testimoni de la mort de Floyd: «Vaig presenciar un assassinat»

Derek Chauvin «va ajustar la seva posició diverses vegades per mantenir la pressió sobre el coll del mort», relata

31.03.2021 | 09:34
George Floyd, amb el genoll de l'agent Derek Chauvin pressionant-li el coll

La segona sessió del judici contra Derek Chauvin, l'agent de Policia imputat per l'assassinat de l'afroamericà George Floyd a Minneapolis, ha estat protagonitzada pels testimonis de diferents persones que van presenciar els fets. «Vaig presenciar un assassinat», ha assegurat una d'elles.

Així ho ha asseverat Donald Williams, el testimoni que ha obert la segona jornada del judici al comtat de Hennepin per continuar amb el testimoni que va començar la jornada anterior.

Williams ha assenyalat que l'escena de Chauvin sobre Floyd el va pertorbar, per la qual cosa va trucar al 911, una trucada que l'advocat de la defensa, Eric Nelson, ha reproduït durant el seu interrogatori al testimoni. En la trucada, Williams avisa que un policia «estava intentant matar un ciutadà».

«Sentia que estava en perill», ha assenyalat Williams en un polèmic interrogatori en què també ha reconegut que va insultar els expolicies després dels fets i en el qual ha assegurat que Chauvin va ajustar la seva posició diverses vegades per mantenir la pressió sobre el coll del mort, segons informa CNN.

La bombera de Minneapolis Genevieve Hansen, una altra de les testimonis, ha apuntat que Floyd va demanar repetidament que li revisessin el pols i la Policia s'hi va negar.

«Estava desesperada per ajudar», ha lamentat la bombera, que va presenciar els fets fora de servei i, tot i que va intentar ajudar no va poder fer-ho perquè un dels expolicies li va negar l'accés. «No s'estava movent i estava emmanillat, i tres homes adults posant tot el seu pes sobre algú és massa», ha afegit.

Hansen, que va gravar part de la detenció de Floyd i va trucar al 911 per denunciar els fets, s'ha oposat a l'interrogatori de la defensa en diverses ocasions durant el judici, en el qual ha arribat a qüestionar l'advocat de Chauvin. «No sé si alguna vegada has vist algú morir davant teu, però és molt pertorbador», ha assegurat.

El jutge Peter Cahill ha amonestat per això la testimoni, que continuarà amb el seu testimoni en la sessió d'aquest dimecres.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook