La presidenta de Cs, Inés Arrimadas, va avançar ahir que el seu partit registrarà «immediatament» al Congrés una iniciativa per demanar la dimissió del ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska, després que l'Audiència Nacional hagi revocat la destitució de Pérez de los Cobos com a cap de la Guàrdia Civil a Madrid. «No podem seguir ni un minut més amb un ministre que purga ideològicament servidors públics quan aquests es neguen a incomplir la llei», va argumentar.

En aquest sentit, va afegir que el que ha fet Grande-Marlaska és «incompatible» amb ser ministre del Govern d'Espanya. Per aquest motiu, Arrimadas va demanar al ministre que dimiteixi o que el president del Govern, Pedro Sánchez, el cessi.

Segons Arrimadas, el candidat de Cs a la Comunitat de Madrid, Edmundo Bal, és un exemple dels servidors públics que quan els pressionen políticament per fer alguna cosa «incorrecta» i que va en contra de la llei, es pleguen als seus principis i no a Pedro Sánchez.

Paral·lelament, el conseller de Justícia i Interior de la Comunitat de Madrid i responsable de Justícia del PP, Enrique López, va demanar la dimissió de Grande-Marlaska per cessar el coronel De los Cobos com a cap de la Comandància de la Guàrdia Civil.