El magistrat de l'Audiència Nacional que instrueix el cas Tàndem ha citat com imputats el president de Repsol, Antoni Brufau, i el president de la Fundació Bancària La Caixa, el manresà Isidre Fainé, en el marc de la peça separada número 21 en la qual s'investiga l'«encàrrec' per part de totes dues empreses integrades a l'Ibex 35 al polèmic comissari jubilat José Manuel Villarejo perquè espiés l'any 2011 a qui llavors era president de Sacyr Vallehermoso Luis del Rivero.

El jutge Manuel García-Castelló respon positivament d'aquesta manera a la petició que li feia la Fiscalia Anticorrupció la setmana passada.

En el seu informe, segons va avançar el diari El Mundo la imputació era esperada en assenyalar que existeixen indicis que Antoni Brufau i Isidre Fainé van poder cometre un delicte de suborn actiu.

Fonts relacionades amb l'operació apunten que Repsol va demanar autorització a CaixaBank per posar en marxa una recerca a Luis del Rivero i que l'entitat la hi va donar, encara que en cap moment es va especificar el servei exacte ni la persona que l'executaria.

Al costat d'Antoni Brufau i Isidre Fainé, el titular del Jutjat Central d'Instrucció número 6 imputa també els directius de Repsol Luis Suárez de Lezo, Juan de Amunátegui i Joaquín Uris, així com a l'ex director general de mitjans de CaixaBank, Antonio Massanell.