El jutjat de menors de Girona ha decretat l'internament en règim tancat durant un període inicial de quatre mesos per a l'estudiant de 15 anys que va apunyalar una professora de l'institut de Vidreres (Selva). El detingut ha passat aquest divendres a disposició de la fiscalia de menors, que ha sol·licitat la mesura cautelar. La causa està oberta per intent d'homicidi.

L'agressió va tenir lloc dijous cap a la una de la tarda quan el menor va atacar la professora amb un ganivet. Agents de la Policia Local han pogut detenir l'alumne poc després al pati mateix de l'institut. L'alcalde de Vidreres, Jordi Camps, ha lamentat els fets i ha avançat que ara els Mossos d'Esquadra assumiran la investigació per esclarir els fets. Al ser menor d'edat, l'arrestat està pendent de passar a disposició de la fiscalia de menors.

L'agressió a la docent de l'IES Vidreres ha tingut lloc cap a la una de la tarda. L'alumne, que té 15 anys i estudia 4t d'ESO, estava complint una sanció per mal comportament. Segons han explicat fonts del Departament d'Educació, s'havia decidit expulsar-lo del centre durant cinc dies.

La normativa, però, permet que no siguin correlatius i que es decideixin per criteri pedagògic. Aquesta setmana, l'estudiant ja havia complert tres dels dies d'expulsió (de dilluns a dimecres). I els altres dos, com que demà no és lectiu -perquè el centre l'ha escollit com un dels de lliure disposició- els havia de complir la setmana vinent. Per tant, aquest dijous podia assistir a les classes.

L'adolescent ha agredit la professora dins d'una aula, en presència d'altres estudiants. Segons les primeres informacions, l'alumne li ha clavat un ganivet al coll. La docent, que ha patit ferides lleus, ha estat atesa pels sanitaris i se l'ha traslladada a l'hospital Josep Trueta. Fonts d'Educació han precisat que el seu pronòstic és favorable.

La Policia Local de Vidreres ha pogut detenir l'alumne al pati mateix de l'IES. L'estudiant es troba ara a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Santa Coloma de Farners, que són els qui s'han fet càrrec de la investigació. Seran ells qui també el posaran a disposició de la fiscalia de menors. Es preveu que sigui demà.

Fins a l'institut de Vidreres s'hi han desplaçat agents dels Mossos d'Esquadra, de la Policia Local, representants de l'Ajuntament, el delegat d'Educació a Girona i personal de suport psicològic.

Falta molt greu

El Departament d'Educació està pendent de veure què decideix la fiscalia de menors. De totes maneres, fonts d'Educació ja han avançat que a l'estudiant se li aplicarà el corresponent tractament disciplinari en funció del que estableix la normativa (que ho tipifica com una falta molt greu).

USTEC lamenta l'agressió de la docent a Vidreres i envien el suport a la víctima

El sindicat USTEC lamenta l'agressió d'un alumne de 4t d'ESO a una docent de l'institut de Vidreres (Selva) aquest dijous al migdia. La portaveu del sindicat a les comarques gironines, Glòria Polls, ha enviat tot el seu suport a la víctima i també a la comunitat educativa del centre i al claustre de professors. A més, la portaveu del sindicat ha avançat que el Departament d'Educació "ha aplicat els protocols i recursos pertinents". Ara, afirmen que vetllaran perquè les famílies, alumnes, professors i la pròpia docent rebin "tot el suport educatiu, psicològic, administratiu i legal".

Per altra banda, des del sindicat demanen als mitjans de comunicació que no posin el focus en l'institut i permetin que sigui la mateixa comunitat educativa qui gestioni i superi la situació que es va viure aquest dijous al migdia.