L’exdirector general de la Fundació La Caixa Jaume Giró serà el ‘conseller’ de Economia del nou Govern de Pere Aragonès. Segons ha avançat el diari Ara i van confirma fonts coneixedores, Junts per Catalunya li ha ofert el càrrec, que en aquest cas estaria desvinculat de la vicepresidència de l’Executiu després de la renúncia d’Elsa Artadi a ocupar totes dues responsabilitats.

L’exdirectiu de CaixaBank va ser un dels homes forts de la candidatura de Joan Laporta a la presidència del Barça, però va declinar integrar-se en la junta directiva del club després de la victòria en les eleccions de març. Llicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat de Navarra i diplomat en Administració i Direcció d’Empreses per Esade, actualment és vicepresident de l’Associació de Directius de Comunicació.

Porta 30 anys treballant en el sector de la comunicació corporativa i la gestió empresarial. Fins al mes de desembre de 2019 va ser director general de la Fundació La Caixa i membre del comitè estratègic d’inversions de Criteria. Prèviament, havia treballat com a director general de Comunicació i Gabinet de Presidència en Repsol i en Gas Natural.

En l’actualitat dirigia la seva pròpia consultora de comunicació, Giró Consultans, i era també l’editor del ‘The New Barcelona Post’, un portal d’informació empresarial, cultural i social.

Giró serà un dels homes forts d’un Govern en què també hi serà, com a consellera de presidència, la santpedorenca Laura Vilagrà. Hi figurarà també el fins ara secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, que ocuparà la cartera de Salut. Per a la vicepresidència, que correspon triar-la a Junts, sonen els noms dels consellers Damià Calvet i Jordi Puigneró després de la renúncia de la principal candidata, Elsa Artadi.