Un jutge dels tribunals de la ciutat de Santa Fe, a l’Argentina, ha deixat en llibertat un imputat per abús sexual perquè va fer servir preservatiu.

El magistrat argentí va manifestar que «no puc entendre com es poden tenir relacions forçades, i empenyent-la i sotmetent-la, es tingui el temps... No puc reconstruir com es fa per col·locar-se el profilàctic i després avançar sobre el cos de la víctima, que, segons el que diu aquí, s’hi negava. La veritat és que és això el que em genera el dubte més gran». Rodolfo Mingarini és el jutge que va fer aquestes manifestacions.

El jutge va realitzar aquestes declaracions en una audiència oral que va tenir lloc el dia 30 de maig passat, en la qual va deixar en llibertat un home que estava acusat d’abús sexual amb accés carnal.

La causa esmentada es va iniciar a finals del mes d’abril, després que una dona hagués presentat una denúncia davant la Fiscalia de Santa Fe que un paleta que treballava en una construcció pròxima a casa seva jhaiva entrat al seu habitatge i havia abusat sexualment d’ella.

Durant la intervenció del magistrat, que ha causat una gran polèmica a les xarxes socials i entre col·lectius feministes, Mingarini va rebutjar les proves que aportava un informe pericial que indicava que la dona tenia lesions compatibles amb un abús sexual.