L’acte d’investidura d’Isabel Díaz Ayuso com a presidenta de la Comunitat de Madrid va servir perquè el PP mostrés tot el seu múscul institucional. Per deixar clar que té la força enfront del Govern de Pedro Sánchez i començar el camí cap a la Moncloa en les properes eleccions. Ayuso va estar acompanyada pel president del PP, Pablo Casado, i la resta de presidents autonòmics del seu partit, Galícia, Múrcia, Andalusia, i Castella i Lleó.

L’acte va tenir lloc a la Casa de Correos, seu del govern regional. En el seu discurs, Ayuso es va mostrar orgullosa dels seus consellers, que els va dir que han treballat «en els moments més complicats», i va defensar que torna a comptar amb ells perquè sap que, «davant de qualsevol adversitat, ells seguiran com roques al front de les seves responsabilitats».

Va destacar que mai els va veure «pensar en ells mateixos», ni en «si estaven posant en risc les seves carreres polítiques o el seu prestigi professional», sinó que «s’hi van deixar la pell i van gestionar amb brillantor i, per això, tots ells continuen en aquesta nova etapa».

La presidenta felicita Felip VI

Ayuso va felicitar ahir el rei Felip VI pel setè aniversari de la seva proclamació, i va subratllar que Espanya i monarquia són «inseparables». Unes paraules que arriben després que la mateixa Ayuso impliqués el monarca en la confrontació política sobre els indults als polítics del procés independentista en dir que el govern central el fes còmplice en haver de signar els indults.

En el discurs de la seva presa de possessió va incidir que el rei «ha estat sempre, sobretot en els moments més durs, al costat dels madrilenys i al costat de la resta dels espanyols, al costat de les empreses i institucions, dins i fora del país, amb la seva habitual proximitat», i va afegir que «Madrid li deu la seva història en haver estat Cort, ja que Madrid, Espanya i monarquia són inseparables».