La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, va respondre ahir a la ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez, que «ni el Govern ni els catalans necessiten un govern espanyol que els alliçoni».

Aquesta va ser la rèplica de l’executiu català a les paraules de Rodríguez, que dilluns va assegurar que l’independentisme «hauria d’haver après la lliçó» dels últims anys i centrar-se en qüestions del «dia a dia».

En roda de premsa posterior al Consell Executiu, la portaveu del Govern català va indicar que «qui hauria de prendre nota del que ha passat els darrers anys és el govern espanyol» perquè «és evident que perseguint i judicialitzant líders polítics i socials no es resolen els conflictes».

En la mateixa línia, la portaveu va demanar «un govern espanyol amb voluntat de diàleg i trobar solucions» al conflicte. Així, va criticar els «òrgans judicials» que hi «interfereixen», com considera que ho fa el Tribunal de Comptes.

Per la seva banda, Rodríguez va dir ahir la reunió de la comissió Bilateral del 2 d’agost ha de permetre recuperar «el temps perdut» i abordar qüestions «que importen a la ciutadania». Va apuntar que el seu executiu i la Generalitat ja han treballat i tenen avançats acords sobre beques, educació, infraestructures, Rodalies, un projecte audiovisual i l’ús de la llengua.