El president de la Generalitat, Pere Aragonès, només contempla aprovar els pressupostos del Govern pel 2022 amb el suport dels tres partits que li van donar suport a la investidura. En una entrevista a l'ACN, Aragonès argumenta que "qualsevol altre escenari no seria coherent" amb l'acord signat amb Junts i amb la CUP. D'aquesta manera, el president rebutja un pacte amb el PSC per donar llum verda als comptes catalans, perquè "no seria coherent". D'altra banda, Aragonès avisa l'Estat que és "absolutament imprescindible" que la gestió catalana sobre l'aeroport del Prat formi part de l'acord final del Pla Director: "De res servirà augmentar la capacitat de l'aeroport si Catalunya no en gestiona el futur", ha advertit.

"Volem tirar endavant els pressupostos amb els socis de la investidura: ERC, Junts i CUP", ha dit Aragonès a l'entrevista de l'ACN. El cap del Govern justifica que així consta al "compromís" dels acords amb les formacions. De fet, "a hores d'ara" no contempla "cap altra possibilitat" que aprovar els comptes pel 2022 amb els anticapitalistes: "Si volem uns bons pressupostos, la CUP hi ha de ser", ha emfatitzat.Els cupaires, però, plantegen com a línies vermelles l'ampliació de l'aeroport del Prat i els Jocs Olímpics d'Hivern als Pirineus. Aragonès hi replica que aquests dos aspectes "no estan inclosos" a l'acord d'investidura d'ERC amb la CUP: "I nosaltres, el que complim, son els acords en la seva literalitat". El president està "convençut" que durant les properes setmanes s'avançaran "molts" aspectes de l'entesa entre republicans i anticapitalistes.Tot i que el PSC s'ha ofert a Aragonès per negociar els comptes, el president de la Generalitat descarta els socialistes: "No m'imagino el PSC votant uns pressupostosque apliquen el meu acord amb la CUP", ha sentenciat.El Govern vol que els pressupostos entrin en vigor l'1 de gener de 2022 perquè puguin funcionar "a ple rendiment" des del primer dia.

Per això, Aragonès preveu avançar en les negociacions durant el setembre, i treballa per tancar l'acord durant l'octubre: "Aquest és l'objectiu, evidentment", ha apuntat en l'entrevista de l'ACN."Hem de concretar molts aspectes, tot just tenim la foto general i cal omplir-ho de contingut", ha afegit Aragonès, que assevera que és "preferible" un acord amb la CUP encara que sigui "en temps de descompte" que no pas no tancar cap entesa amb la formació de Dolors Sabater.

Gestió catalana de l'aeroport

D'altra banda, Aragonès ha avisat el govern espanyol que Catalunya ha de gestionar el Prat: "Qualsevol de les propostes de futur ha de passar per la gestió catalana de l'aeroport. És absolutament imprescindible", ha remarcat el president, que defensa que a l'acord final del Pla Director del Prat hi figuri aquesta competència.El cap del Govern defensa que la gestió ha de ser "de la societat catalana" per poder determinar l'estratègia i la gestió d'aquesta "infraestructura de país", des de la Generalitat i les administracions locals fins a les entitats socials i econòmiques. "L'Estat hi pot tenir la seva participació com una administració més", ha afegit Aragonès."De res serviria un augment de la capacitat del Prat, amb tots els problemes, sacrificis, l'esforç i el debat que pot comportar i afrontar, si des de Catalunya no gestionem el futur de l'aeroport. No podem assumir una infraestructura i que es gestioni des de 500 quilòmetres, i que no serveixi pels objectius marcats inicialment", ha insistit.