La nena de nou anys que va rebre un tret accidental del seu germà amb una escopeta de perdigons a la localitat mallorquina de Llucmajor no ha pogut superar la gravetat de les lesions i ha mort aquest divendres al matí a l’Hospital Universitari Son Espases. La menor es mantenia ingressada des del 28 de juliol a la unitat de cures intensives de pediatria (UCI) de l’hospital. 

L’accident domèstic va tenir lloc cap a les 20 hores del 28 de juliol en un domicili del Camí de Gràcia de Llucmajor, a Mallorca. El pare havia estat disparant aquella tarda amb una escopeta de perdigons i, quan va tornar al domicili, va deixar l’arma de foc carregada a l’interior de l’habitatge. En veure l’escopeta, el fill petit, de set anys, la va agafar i va disparar la seva germana al front. 

Llavors, el pare va sentir un crit de la menor i es va dirigir cap a l’habitació on es trobaven els seus fills. La petita presentava una gran ferida al cap. En aquell moment, va trucar als serveis d’emergència.

Una ambulància del Servei de Salut de les Illes Balears (Ib-Salut) es va desplaçar ràpidament fins al lloc dels fets. Els facultatius van apreciar des del primer moment l’extrema gravetat en què es trobava la nena. Després de donar el preavís hospitalari, el personal sanitari va traslladar la nena fins a l’UCI pediàtrica de Son Espases.

La Guàrdia Civil va obrir una investigació dels fets al domicili de Llucmajor. El pare dels nens va reconèixer als agents que havia estat disparant aquella tarda amb l’escopeta de perdigons i que, en una distracció, va deixar l’arma carregada a l’interior de l'habitatge i el seu fill petit la va agafar sense que se n’adonés. La investigació dels agents va concloure que es va tractar d’un accident domèstic amb fatals conseqüències.