La batalla pot ser llarga i l’artilleria pesada no ha trigat a entrar al camp d’operacions. Una rep el suport d’Esperanza Aguirre? L’altre treu a col·lació els casos de corrupció al PP de Madrid durant l’etapa de l’exlideresa. El congrés per elegir el nou president o presidenta autonòmic no se celebrarà fins al proper any (a la seu assenyalen el mes de maig), però l’anunci d’Isabel Díaz Ayuso que es presentarà ha posat en guàrdia Pablo Casado per por al fet que qüestioni el seu lideratge. La tàctica de desgast és un risc per a tots dos i, un cop declarada la guerra, alguns testimonis han començat a mostrar les seves preferències. Aguirre, que va ser presidenta de la comunitat i també del partit, com ara reclama Ayuso, va assegurar a El Mundo que la cap de l’executiu tindrà el seu suport a les primàries. «La meva opinió és que José Luis Martínez Almeida no es presentarà. I el que ell diu és que els de Gènova l’estan empenyent. Potser és veritat, perquè alguns chiquilicuatres que tenen per aquí darrere a Gènova i Almeida és el que van dient», va assenyalar.

Aguirre es va referir a Almeida perquè l’alcalde de la capital ha insinuat que ell també vol concórrer a les primàries, un gest encoratjat per Casado, segons diversos dirigents consultats. Aquest pas endavant d’Almeida ha permès a la direcció nacional dir que aposta perquè una tercera persona agafi les regnes i així ells puguin centrar-se al 100% en els seus càrrecs.

La resposta va arribar del secretari general, Teodoro García Egea. Va sortir a la roda de premsa amb la resposta preparada. A la pregunta sobre els qualificatius emprats per Aguirre, va dir: «Ha de venir poc per aquí, la convidaré aviat perquè vegi que hi ha gent treballant, per construir un projecte que Espanya necessita. I hi ha un assumpte en el qual jo coincideixo amb ella i és que el que va destrossar el PP de Madrid va ser la corrupció. és una cosa que nosaltres mai permetrem».