Les coalicions de centreesquerra d’Itàlia van recuperar ahir importants ciutats com Roma o Torí en la segona volta de les eleccions municipals, i van aconseguir frenar els candidats dels ultradretans Matteo Salvini i Giorgia Meloni.

A la capital del país, el progressista Roberto Gualtieri serà alcalde amb el 60,1% dels vots enfront d’Enrico Michetti (39,9%), mentre que a Torí el candidat de centreesquerra Stefano El Russo va guanyar amb el 59,2% a Paolo Damilano (40,8%).

Itàlia va acabar d’aquesta manera la segona volta de les eleccions municipals per canviar els ajuntaments de 65 ciutats, després d’un primer torn els passats 3 i 4 d’octubre, quan el centreesquerra va triomfar a Milà, Bolonya i Nàpols, entre altres ciutats.

L’esquerra ha aconseguit la majoria de capitals de província com Caserta, Cosenza, Isernia, Llatina, Savona i Varese, mentre que a Trieste seguirà l’actual alcalde, el dretà Roberto Dipiazza, després d’una frenètica i molt ajustada remuntada (51,3%).

«Comença ara un treball d’extraordinària intensitat per impulsar Roma i fer-la funcionar millor, perquè creixi i sigui una ciutat més inclusiva i campiona de la transició ecològica», va prometre el seu nou alcalde, Gualtieri, davant els seus seguidors.