L’Audiència de Girona ha condemnat a 6 anys i mig de presó l’acusat de violar una menor de 17 anys a l’exterior d’una discoteca de Cadaqués la matinada de l’1 d’agost del 2018.

La sentència conclou que víctima i agressor es van conèixer aquella mateixa nit. L’agressió sexual va tenir lloc cap a dos quarts de sis de la matinada al carrer, quan el processat va empènyer la víctima contra una paret, la va immobilitzar i la va violar. Un veí de la població el va enxampar in fraganti. Aleshores, el processat va fugir carrer avall i la víctima va poder demanar ajuda. A l’acusat el van detenir poca estona després davant del local.

L’atac va despertar indignació a Cadaqués, que va organitzar una manifestació de protesta.

La sentència de la secció quarta de l’Audiència de Girona, de la qual ha estat ponent el magistrat Víctor Correas, exposa que l’acusat, Paolo Nieto, i la víctima, que aleshores tenia 17 anys, van sortir de la discoteca cap a dos quarts de sis de la matinada. Un cop a l’exterior, es van aturar en una cantonada on es van fer petons «amb el consentiment d’ambdós».

Després, es van allunyar una mica de la discoteca fins a un altre punt del carrer que estava més apartat. Va ser allà on l’ara condemnat va començar a fer tocaments als genitals de la víctima, que li va dir que parés. «No va fer cap mena de cas del que li acabava de demanar la víctima, la va empènyer contra la paret i la va immobilitzar agafant-la pels canells per sobre de les espatlles», descriu la sentència que conclou que ha quedat provat que, en aquell moment, el processat es va abaixar els pantalons i la va violar.

Un veí que tornava cap a casa el va enxampar in fraganti i va poder socórrer la víctima. El tribunal remarca que la menor va aconseguir escapolir-se de l’agressor quan va veure passar aquest jove, que va declarar com a testimoni al judici, i li va poder demanar ajuda.

El tribunal recull que la víctima pateix un trastorn per estrès posttraumàtic arran dels fets i que li han causat una «desestructuració evident en la vida» perquè va arribar a deixar els estudis durant un quant temps. L’Audiència de Girona condemna l’acusat, que és d’origen francès i ara té 29 anys, com a autor d’un delicte d’agressió sexual amb penetració, i li imposa una pena de 6 anys i mig de presó i 5 anys de llibertat vigilada. A més, no es podrà apropar a menys de 500 metres ni comunicar-se amb la víctima durant un termini de 9 anys.

En concepte de responsabilitat civil, l’haurà d’indemnitzar amb 24.750 euros.