El Departament de Salut de la Generalitat ha diagnosticat 25 casos més de verola del mico a Catalunya, la qual cosa eleva a 39 els malalts amb aquesta patologia a la comunitat.

La Xarxa de Vigilància Epidemiològica de Catalunya (XVEC) ja ha comunicat els resultats positius dels últims casos sospitosos al Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri de Sanitat. Segons Salut, el total de 39 casos diagnosticats fins ara a Catalunya -25 d’ells en els últims 7 dies- tenen vinculació epidemiològica, és a dir, tenen alguna relació entre ells, encara que, per qüestions de privadesa, la Generalitat no dona més detalls sobre els casos confirmats.

La verola del mico és una malaltia vírica poc freqüent que poden transmetre animals a humans i també entre persones. En una primera fase, els símptomes són mal de cap, dolors musculars, inflamació dels ganglis limfàtics, febre, i erupcions al cos i a la cara, mentre que en una segona fase apareixen erupcions planes o lleugerament aixecades, plenes de líquid clar o groguenc que es transformen en crostes i cauen. La persona infectada pot contagiar des de l’inici dels símptomes per contacte amb lesions de la pell, a través de fluids corporals, com saliva, pus o crostes o mitjançant objectes contaminats.