La comissió de la Cambra de Representants dels Estats Units que investiga l’assalt del 6 de gener de 2021 al Capitoli va confirmar ahir que l’expresident Donald Trump podria ser imputat per incitar a la insurrecció durant aquella jornada.

La vicepresidenta de la comissió, Liz Cheney, va assenyalar que no ha descartat la possibilitat de recomanar la seva imputació a la Fiscalia. «Prendrem una decisió sobre aquest tema», va asseverar abans de matisar que «és possible» que s’imposin càrrecs penals contra el mandatari, segons va recollir la cadena de televisió ABC.

Amb tot, va matisar que ni tan sols cal que el Departament de Justícia esperi a les conclusions de la comissió per proposar aquesta imputació. Les seves paraules arriben després que l’exassessora de la Casa Blanca Cassidy Hutchinson confirmés que Trump es va enfadar quan el Servei Secret li va comunicar que no podia «acompanyar els manifestants» durant l’assalt.

Per la seva part, el congressista republicàAdam Kinzinger, que també forma part d ela comissió, va indicar que el testimoniatge de Hutchinson ha provocat que altres persones sol·licitin declarar.