La Guàrdia Costanera grega continuava buscant ahir una trentena de desapareguts en el naufragi d’una embarcació amb migrants que va tenir lloc dimecres a prop de l’illa de Rodes i, després d’haver pogut rescatar 29 persones, les esperances de trobar supervivents eren escasses.

«Cada hora que passa les possibilitats que es trobi algú amb vida s’allunyen», va assenyalar una portaveu dels guardacostes, qui va recalcar que a la petita embarcació que es va enfonsar dimecres a la matinada viatjaven al voltant de 60 persones.

Un vaixell de l’Armada i tres vaixells privats participaven ahir en les tasques de recerca, que es veien dificultades pel mal temps a la zona i impedien que les llanxes més petites dels guardacostes poguessin operar.

Les 29 persones rescatades fins ahir són homes procedents de l’Iran, l’Afganistan i l’Iraq, i entre ells hi ha també dos turcs, segons la portaveu de la Guàrdia Costanera grega . L’embarcació va sortir de la costa turca, a prop de la ciutat d’Antalya, i el seu destí final era Itàlia.