La mort als 58 anys de l’escriptor i crític de Figueres Vicenç Pagès ha transcendit més enllà de la seva ciutat. Els missatges de dol en homenatge a la seva memòria s’han succeït des del moment en què es va conèixer el decés.

Carles Puigdemont va piular que «estic consternat per la mort d’en Vicenç Pagès. No me’n sé avenir. Tants d’anys de seguir-lo, d’aprendre amb ell o de tenir-lo a prop, fent d’escriptor i de mestre d’escriptors i lectors... Quina pèrdua! La meva abraçada a la família i als amics. Descansi en pau». El periodista Frances Cruanyes va escriure: «No blanquejarem la cendra» va escriure Vicenç Pagès Jordà en el seu darrer tuit. Em corprèn i m’emociona el gran nombre de laments i reconeixements que li adrecen des d’arreu del país, sobretot de l’àmbit acadèmic, docent, editor, lector..., també institucional...En canvi, em sobta el silenci de la majoria dels membres del consistori figuerenc».

L’escriptor Sebastià Roig, va destacar: «Ens despertem sense Vicenç Pagès i Figueres encara ens recorda més Lilliput. Tristos». Àngels Vila Safont, filòloga: «Vicenç Pagès Jordà se’n va massa aviat i amb un munt de coses per dir i escriure encara. Se’l trobarà a faltar a les nostres lletres!».

Núria Esponellà, escriptora: «Fa pocs mesos vam compartir conversa amb les lectores i lectors de La Tallada d’Empordà. Perdem un gran escriptor, amb un esperit crític extraordinari. Un company apreciat. El meu condol a la família, amics i lectors».