Segueix-nos a les xarxes socials:

Els cementiris recuperen el nivell d'afluència dels anys anteriors al covid

La proximitat del cap de setmana ha fet que aquesta diada de Tots Sants hagi tingut una presència de familiars més repartida

Els cementiris recuperen el nivell d'afluència dels anys anteriors al covidACN

Els cementiris s'han tornat a omplir aquest dilluns de famílies que han visitat els seus difunts per Tots Sants. El director general de Cementiris de Barcelona, Miquel Trepat, destaca que aquest any “s’ha tornat a la normalitat” que hi havia abans de l'esclat de la pandèmia de covid. El 2021 encara hi va haver restriccions amb entrades i sortides diferent i la recomanació de la mascareta.

Trepat destaca que hi ha una tendència que va l’alça i és que l’afluència de visites s’està repartint cada vegada més els dies anteriors i posteriors a Tots Sants. “Des de fa uns anys que es recomana des de l’Ajuntament de Barcelona diversificar l’assistència als cementiris per evitar cues i aglomeracions i sobretot per tenir un moment més íntim i recollit a la sepultura”, indica.

“Des de divendres a dilluns hem tingut molta presència de famílies i dilluns és el dia més tradicional, on encara hi ha una gran tendència a venir avui, però la gent ho diversifica”, apunta. “Hi ha famílies que venen uns dies abans i altres després de l’1 de novembre”. Trepat apunta que la campanya dura fins el diumenge 6 de novembre perquè “les famílies volen venir al voltant de Tots Sants i ho anticipen o ho posterguen”.

Trepat diu que aquesta és una tradició que es manté, però ha insistit en què s’amplia els dies anteriors i posteriors. “Hi ha totes les generacions de les famílies i és un dia de vista familiar”, declara. 

“Mantenir el record”

Xavier Rodríguez, un veí del Poblenou que va al cementiri cada deu dies, a recordar la seva mare i el seu germà, explica que "vinc a posar flors i a mantenir el record”. Rodríguez sí que ha notat una gran diferència d'afluència els darrers dies.

Prem per veure més contingut per a tu