Almenys 24 nens han perdut la vida en un incendi declarat aquest dilluns en una escola infantil construïda amb fustes i palla a la ciutat de Maradi, al sud de Níger, segons ha informat el governador regional, Chaibou Aboubacar, en declaracions a l’agència de notícies DPA. Així mateix un total de 80 menors han patit cremades greus, segons ha explicat Aboubacar.

El foc va afectar a última hora del matí tres cabanyes de palla de l’escola AFN, situada al centre de la ciutat, capital econòmica del país. L’incendi va ser controlat després de la intervenció dels bombers i altres forces de seguretat ajudades per la població.

De moment no s'ha pogut donar una causa concreta de l’incident.

Níger, amb una població d’uns 25 milions de persones, és un dels països més pobres del món i té un dels índexs d’analfabetisme més alts de l’Àfrica, segons dades de l’ONU.

L’exigu pressupost d’educació fa que no hi hagi prou escoles i moltes d’elles són en edificacions de fusta. En algunes zones rurals les classes es fan directament a l’ombra dels arbres. La mala disposició dels centres escolars va provocar al 2020, 20 morts en un altre incendi a Niamey, la capital de Níger. En conseqüència, les autoritats van anunciar un programa de construcció d'infraestructures escolars.