La nova variant de coronavirus detectada a Sud-àfrica, la B.1.1.529, ja té nom. L'Organització Mundial de la Salut (OMS) l'ha batejat com a Omicron i les evidències preliminars "suggereixen" que aquesta variant és "preocupant", ja que comporta un "risc més alt de reinfecció" que les altres per la seva capacitat de mutació.

Aquest divendres ja s'ha confirmat el primer cas a Europa. Es tracta d'una dona no vacunada que va viatjar a Egipte des de Bèlgica fent escala a Turquia i que va començar a desenvolupar símptomes el 22 de novembre, onze dies després d'agafar el vol, segons ha informat el viròleg de la Universitat de Leuven, Marc Van Ranst. També s'han trobat casos a Botswana, Bèlgica, Hong Kong i Israel.

L'anunci arriba poques hores després que la CE recomanés als estats membres que suspenguessin les connexions amb el sud del continent africà, facin tests i apliquin quarantenes als passatgers. A l'Estat, el govern espanyol ha suspès tots els vols amb Sud-àfrica i Botswana a partir de dimarts.