Investigadors de la Universitat d’Aix-Marsella estan estudiant una nova variant de coronavirus, denominada IHU i que té 46 mutacions i 37 delecions. Segons publica ‘Redacción Médica’, aquests científics han descrit la nova variant de covid en un estudi publicat a la plataforma de ‘preprints’ medRxiv, que dona els resultats de les anàlisis de 12 pacients. Les soques de SARS-CoV-2 s’han convertit en problema a tot el món, i l’aparició d’IHU coincideix amb l’expansió de l’òmicron.

Aquesta nova varietat ha aparegut al sud de França i especialment a la zona de Marsella. Segons els investigadors, el pacient zero hauria tornat d’un viatge al Camerun. A les proves PCR realitzades es van detectar mutacions que van mostrar una combinació atípica que confirmaria la noca soca.

Precisament, l’OMS alertava avui sobre l’onada d’òmicron, ja que aquesta onada podria no baixar tan ràpidament com ho ha fet a Sud-àfrica. «Cal anar amb compte, perquè Sud-àfrica va tenir una situació similar amb la variant alfa el 2020», va recordar en roda de premsa l’epidemiòleg Abdi Mahamud, cap de l’oficina de gestió d’incidents de l’OMS.