Les autoritats d’Ucraïna han denunciat aquest dilluns l’impacte a Lviv (oest) de cinc míssils disparats per Rússia, i sembla que sis persones han mort i vuit han resultat ferides en l’atac, segons ha dit el governador regional Maksim Kozistkí.

«Cinc míssils han impactat a Lviv», ha dit l’alcalde de la ciutat, Andrí Sadovi, a través del seu compte de Telegram. «Els serveis rellevants han sortit cap a la zona. Estem buscant nova informació», ha destacat en el seu missatge.

Així mateix, el cap de l’Administració Militar Regional de Lviv, Maksim Kozitski, ha confirmat quatre impactes, sense donar gaires més detalls, mentre ha reclamat a la població que es mantingui als refugis davant possibles nous bombardejos.

La ciutat de Lviv, situada a prop de la frontera amb Polònia, s’ha mantingut fins ara pràcticament intacta pel conflicte, amb un únic atac a la rodalia des de l’esclat de la guerra. De moment, es desconeixen quins han sigut els objectius de l’atac.

D’altra banda, el cap de l’Administració Militar Regional de Dnipropetrovsk, Valentin Reznitxenko, ha assegurat que les forces russes han bombardejat la zona, si bé ha matisat que «el 60% dels míssils van ser destruïts per la defensa antiaèria».

«La nit ha sigut relativament calmada, però durant el matí els invasors han disparat míssils contra la zona», ha manifestat a Telegram. «No som una presa fàcil», ha recalcat Reznitxenko.

Les autoritats ucraïneses han confirmat, a més, que sis persones van resultar ferides en l’atac perpetrat diumenge contra un edifici de la Policia a la ciutat de Lissitxansk, ubicada a la part de la regió de Lugansk (est) fora del control de l’autoproclamada República Popular de Lugansk, segons ha recollit l’agència de notícies Ukrinform.