L'alcalde de la ciutat portuària de Mariúpol, Vadim Boitxenko, ha denunciat la troballa d'una gran fossa comuna amb milers de cadàvers. Segons ha dit, s'hi han trobat entre 3.000 i 9.000 cadàvers, que ha mostrat a través d'imatges de satèl·lit. La fossa comuna descoberta, diuen les autoritats de Mariúpol, és "20 vegades més gran" que la de Butxa. Segons l'alcalde de la ciutat, els soldats russos han "cavat trinxeres i les han omplert de cadàvers cada dia durant tot el mes d'abril". L'anunci de la descoberta arriba el mateix dia que Rússia ha anunciat els seus plans de controlar completament el Donbass i el sud d'Ucraïna en la segona fase de la guerra.

"Jan han assassinat desenes de milers de civils a Mariúpol. Això reclama una forta reacció de tot el món civilitzat. S'ha d'aturar aquest genocidi", ha dit Boitxenko després de la troballa de la fossa comuna. Algunes estimacions apunten que el total de morts a Mariúpol per part de l'exèrcit rus podria ser de més de 22.000 persones.

Pel que fa als plans de Rússia a Ucraïna, les autoritats russes plantegen prendre el control de tot el Donbass i el sud d'Ucraïna en la segona fase de la guerra. Segons apunta l'agència Interfax, el general Rustam Minnekayev ha assegurat que també volen unir amb un pas terrestre el Donbass amb Crimea, annexionada el 2014.