Carolina Darias ha descartat aquest dimecres retirar la mascareta a vols i transport públic després que la Unió Europea (UE) hagi anunciat que ja no recomana l'ús obligatori d'aquesta mesura de protecció a avions i aeroports. En roda de premsa posterior al Consell Interterritorial de Salut, la ministra de Sanitat ha puntualitzat que, al seu parer, el que ha fet la UE és dir que l'ús de mascaretes a aeroports i vols "s'ha d'alinear" amb les mesures que cada estat aplica sobre la qüestió. Per això Darias ha descartat de moment fer canvis a la norma actual, que permet anar sense mascareta a les andanes, però hi obliga a vols i transport públic.

D'altra banda, i davant l'augment de contagis de covid-19 registrats les darreres setmanes, la ministra de Sanitat ha afirmat que un retorn a l'aïllament dels positius "no està sobre la taula".

Mil atencions del telèfon 024 contra el suïcidi

Darias ha donat detalls sobre el Pla d'Acció de Salut Mental, una de les mesures estrella del qual és el telèfon 024 d'Atenció a la Conducta Suïcida. Aquest telèfon s'ha posat en marxa aquest dimarts, i Darias ha explicat que el primer dia de funcionament ha rebut un miler de trucades que han requerit una atenció directa d'entre 25 i 30 minuts cadascuna. Una mostra, ha dit, de la necessitat d'un recurs que "ha vingut per quedar-se".

D'altra banda, el pla preveu -en línia amb el mandat general de reducció de la temporalitat de l'ocupació a l'administració pública- un reforç dels recursos humans, oferir les places vacants en psicologia i psiquiatria, un compromís que la pròxima oferta de formació sanitària especialitzada compti amb places de psiquiatria infantil i adolescent afegides a les ja existents i, sobretot, que totes les places acreditades en psicologia clínica s'ofereixin.