Segueix-nos a les xarxes socials:

El G20 tanca una declaració que apunta que "la majoria dels membres" condemnen la guerra d'Ucraïna

El text titlla "d'inadmissible" tant l'ús com l'amenaça d'armes nuclears

El G20 tanca una declaració que apunta que "la majoria dels membres" condemnen la guerra d'UcraïnaEP

El G20 ha aconseguit tancar una declaració de consens que apunta que "la majoria dels membres" condemnen "fermament" la guerra d'Ucraïna. El text pactat a la cimera que s'ha celebrat a Bali (Indonèsia) admet que hi ha altres membres del G20 que tenen "punts de vista diferents" sobre la situació a Ucraïna i remarca que l'era actual "no ha de ser de guerra". La declaració també titlla "d'inadmissible" tant l'ús com l'amenaça d'armes nuclears. "És vital la resolució pacífica de conflictes i fer esforços per afrontar crisis junts, juntament amb la diplomàcia i el diàleg", remarca el text segellat per les vint principals potències mundials després de dures negociacions per les reticències de Rússia.

La declaració condemna també "l'immens sofriment humà" i els problemes globals que suposa a nivell de seguretat energètica, alimentària i financera.

Amb aquesta declaració conjunta, el G20 ha evitat la ruptura i que la trobada acabi sense cap text de consens. Per fer-ho, Occident ha acceptat un llenguatge menys dur sobre la guerra d'Ucraïna del que considerava adient per trobar unes paraules que poguessin ser també avalades per Rússia, que nega que l'atac a Ucraïna sigui una guerra.

A banda de l'agressió russa a Ucraïna, el G20 també ha refermat el seu compromís amb l'objectiu de limitar a 1,5 graus l'augment de la temperatura global. En matèria econòmica, les principals vint potències del món han apostat per polítiques fiscals "temporals i focalitzades" i alerten sobre el deteriorament de la sostenibilitat del deute públic.

Prem per veure més contingut per a tu