Segueix-nos a les xarxes socials:

Tensió bèl·lica

Rússia respon a la gira de Zelenski per Europa amb atacs massius a Ucraïna

El principal objectiu de l’ofensiva han estat infraestructures «essencials»

Rússia respon a la gira de Zelenski per Europa amb atacs massius a UcraïnaEP

Ucraïnaha confirmat divendres que torna a ser el blanc d’un nou atac rus «massiu» amb míssils i drons explosius dirigit contra diversos emplaçaments energètics. L'ofensiva es produeix després d’una gira per Europa del president Volodímir Zelenski per exigir més armes als seus aliats.

Segons les Forces Aèries ucraïneses, Rússia va disparar «sis míssils de creuer Kalibr», «fins a 35 míssils antiaeris guiats S-300 contra les regions de Khàrkiv i Zaporíjia» i va utilitzar «set drons Shahed». «Cinc míssils de creuer Kalibr i cinc drons Shahed van ser destruïts» per la defensa antiaèria, va informar la mateixa font. L’ofensiva russa s’ha produït contra infraestructures crítiques d’Ucraïna.

Aquest nou atac rus a gran escala s'ha produït l’endemà de les visites d’alt nivell de Zelenski a Londres, París i Brussel·les per instar als seus aliats europeus que li proporcionin míssils de llarg abast i avions de combat.

Des d’octubre, i després de nombrosos revessos sobre el terreny, Moscou ha atacat amb freqüència els anomenats enclavaments «essencials» d’Ucraïna i ha sumit milions d’habitants en el fred i la foscor en ple hivern.

L’operador elèctric ucraïnès Ukrenergo ha confirmat que «lamentablement, diverses infraestructures d’alta tensió s’han vist afectades a les regions oriental, occidental i meridional, la qual cosa ha provocat talls d’electricitat en algunes zones». «S'estan aplicant apagades preventives d'emergència», va afegir, una mesura adoptada amb freqüència durant atacs similars en els últims mesos per evitar una sobrecàrrega del sistema elèctric nacional.

Prem per veure més contingut per a tu