Segueix-nos a les xarxes socials:

Un brot de còlera a Haití ha provocat més de 700 morts i quasi 46.000 casos probables des d'octubre

Un brot de còlera a Haití ha provocat més de 700 morts i quasi 46.000 casos probables des d'octubreEP / PATRICK FARRELL / ZUMA PRESS / CONTACTOPHOTO

El brot de còlera declarat a l'octubre a Haití deixa ja un total de 704 morts i 45.835 casos probables; una crisi sanitària que se suma als problemes d'un país en estat d'emergència alimentària i assolat per la criminalitat.

L'últim balanç oficial publicat pel Ministeri de Salut haitià a última hora d'aquest dijous passat 0identifica un total de 40.139 hospitalitzacions des del principi d'aquest últim brot, dels quals han estat confirmats 2.835 casos.

Per edats i com és habitual des del començament de l'epidèmia, la incidència és especialment notable entre els infants d'entre 1 a 9 anys d'edat, que sumen 14.673 casos, d'acord amb el balanç recollit pel portal Haiti Lliure.

Cal recordar que, aquesta mateixa setmana, l'ONU ha incorporat Haití a la seva llista de "punts negres del fam" --al costat del Sudan i el Sahel-- en el que suposa un augment del nivell d'alerta per fam entre la població.

Prem per veure més contingut per a tu