Segueix-nos a les xarxes socials:

Callús aprova per unanimitat una moció sobre les consultes per la independència

La proposta va prosperar amb els vots del grup de govern, independents associats al PSC

L'Ajuntament de Callús s'ha sumat a les diferents administracions locals que en les darreres setmanes han aprovat donar suport a la celebració d'una consulta popular per la independència de Catalunya. L'aspecte més rellevant d'aquesta aprovació és que va prosperar amb el suport dels regidors de l'equip, MAC-PM, una formació independent però adscrita al PSC -formació que ha optat per no donar-hi suport.

A més, en aquesta moció es concreta el suport del consistori a "la iniciativa" de la Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana (CAL) de Callús "per a la celebració de la consulta popular per la independència".

La moció la va presentar el grup municipal d'ERC en el darrer ple municipal, que va tenir lloc dimecres al vespre, i es va acabar aprovant per unanimitat amb els vots dels tres regidors republicans i els 6 del MAC-PM.

En la moció s'insta l'associació de càrrecs electes emparada sota el nom Decidim.cat a establir "una estratègia conjunta i coordinada, juntament amb entitats de la societat civil, que permeti una acció o accions simultànies a diferents municipis dels Països Catalans".

La moció recorda que malgrat que els governs locals no poden convocar consultes populars en aquest àmbit, "és evident que no podem restar sense actuar davant temes que són d'interès general per a la població".

Prem per veure més contingut per a tu