La Festa de la Primavera de Sant Joan aplega 400 caminants

La tradicional caminada llueix en la seva 29a edició malgrat l'amenaça de pluja

Participants a la caminada

Participants a la caminada / AJUNTAMENT DE SANT JOAN

Redacció

Sant Joan de Vilatorrada ha aplegat 400 persones a la tradicional caminada que se celebra cada any amb la Festa de la Primavera. Aquesta ja era la 29a edició, que va mantenir el poder de convocatòria malgrat l'amenaça de pluja de diumenge. Va comptar amb la participació de diverses entitats del municipi i persones voluntàries.

Hi havia dos recorreguts, un de curt de 10 quilòmetres i un de llarg de 17 quilòmetres. El circuit proposat travessava inicialment els rodals de Sant Joan de Vilatorrada que s’enfilen suaument vers Collbaix, on encara són visibles els testimonis del conreu de la vinya en forma de parets de pedra seca i barraques de vinya. Per accedir a la riera es creuava en dues ocasions la via del ferrocarril Manresa-Lleida, primer per un estret túnel i, a la tornada, per un pont de pedra i obra, dos passos originals en la construcció d’aquest ferrocarril, del 1860. L’itinerari s’endinsava pels racons naturals més emblemàtics de la vall: l’albareda que ressegueix la riera pel camí de la Suanya, lloc on s’alcen els imponents exemplars de pi pinyer, les rouredes i auronedes que es podien veure en diversos trams de la riera, així com l’ombrívola font de l’Arrel a tocar del torrent de l’Infern i el concorregut Gorg Blau.

Una altra mirada que va permetre també reconèixer el patrimoni arquitectònic de la vall, va ser al voltant dels casals modernistes de la casa Lluvià, la Morera i la Noguera.