El govern de CiU de Moià ha de canviar els terrenys per a l'ampliació del parc dels Bombers ja que els que va cedir fa dos anys (l'11 de juliol del 2007) eren en un sector allunyat de la trama urbana, i la Generalitat ha reclamat que se cedeixin terrenys a tocar de l'actual caserna, situada a la carretera de Manresa a Vic (N-141c).

L'alcalde de Moià, Josep Montràs, ha explicat que, en principi, la Generalitat va "estar d'acord" a traslladar els Bombers als terrenys cedits al camí de les Creus, al sector del Sot de l'Uies, però que, "a mesura que es va anar complicant la situació general, hi havia menys interès de poder tirar endavant les obres d'urbanització" del sector i "als Bombers no els feia gràcia" el trasllat perquè "l'actual situació és molt millor, perquè és a peu de carretera i serà a peu d'una futura rotonda".

Montràs justifica el fet que s'hagi hagut de negociar dos cops la cessió del terreny per ampliar el parc dels Bombers perquè fa dos anys la possibilitat d'obtenir terrenys al costat de la caserna "no quedava clara". Ara s'ha negociat la cessió d'una parcel·la de 1.887 m?, de manera que els Bombers doblaran l'espai disponible.

En el darrer ple, CiU va aprovar anul·lar la cessió de terrenys del Sot de l'Uies feta fa dos anys i, després d'una tensa discussió amb l'oposició, va procedir a tirar endavant l'aprovació del conveni urbanístic per la segona cessió. De tota manera, va ser una aprovació inicial, ja que, en base a la reclamació del grup municipal del MAP-ERC, a l'oposició, es va determinar efectuar el procediment legalment establert de posar primer el conveni a exposició pública durant un període de 20 dies durant el qual es podran presentar al·legacions. El que es presentava al ple ja estava signat, va denunciar el MAP-ERC.

Davant de la decisió de deixar la ratificació última del conveni urbanístic per a més endavant, els punts de l'ordre del dia per fer la nova cessió de terrenys i establir un conveni amb el departament d'Interior de la Generalitat van haver de quedar sobre la taula.

Un conveni que "hipoteca"

El MAP-ERC discrepa d'aquest conveni perquè entén que al propietari dels terrenys se'l beneficia "en excés" i que, per com està redactat, l'Ajuntament "signa una altra hipoteca". S'hi estableix una compensació pel valor dels ter- renys cedits (que l'alcalde va dir que era de 300.000 euros segons el cadastre, xifra que el MAP-ERC sosté que es pot doblar al preu del mercat) en cas de no complir els compromisos, cosa que el grup a l'oposició troba que "és molt fàcil". Les compensacions establertes al conveni consisteixen a ampliar l'edificabilitat de dues finques urbanes del mateix propietari. Una és a l'avinguda Prat de la Riba, entre els números 4 i 16, en què s'incrementa el sostre edificable el 32%, de 1.985 a 2.620 m?. L'altra, a la mateixa avinguda, entre els números 34 i 44, l'edificabilitat es dobla i passa de 1.375 a 2.751 m?, i de dos pisos a tres d'alçada. També s'hi preveu que, a l'hora de fer la distribució de costos de la urbanització del sector on hi ha la caserna dels Bombers, es comportarà com si aquest propietari hagués cedit 2.447 m?, quan la cessió és de 1.887 m?.