Una trentena de mestres de primària del Bages van participar, al Consell Comarcal, en la presentació del llibre Sóc en Pau, que pretén ser una eina educativa per apropar els alumnes a la realitat dels infants amb discapacitat. La mestra gironina Roser Camps va ser l'encarregada de presentar el llibre a partir de la seva pròpia vivència a l'escola amb els alumnes.

Camps va explicar que "la nostra experiència a l'escola va ser tot un èxit. Els alumnes es van adonar que el protagonista del llibre no era tan diferent i el van voler conèixer". Camps va comentar que el treball va ser molt positiu perquè "també van aprendre a redactar cartes i a millorar aspectes de la llengua com la descripció", més enllà de la difusió dels valors.

L'obra es completa en les pàgines finals amb els jocs pedagògics La ciutat dels entrebancs i La ciutat de la solidaritat, en què es planteja als alumnes una reflexió al voltant de les barreres arquitectòniques que hi ha a tots els nuclis urbans.

El Consell ha fet arribar dos exemplars del llibre als centres de primària de la comarca del Bages.

El llibre ha estat escrit per l'autora gironina Magalí Malagelada, té il·lustracions de Masferrer i ha estat editat per Pedra de Toc.