Segueix-nos a les xarxes socials:

Entrevista Teo Romeroalcalde de santa margarida de montbui

"Molts dels que van venir els anys 60 i 70 d'arreu de l'Estat estiuegen al poble d'origen"

Santa Margarida de Montbui és, juntament amb Vilanova del Camí, un dels municipis catalans amb més proporció de població estacional negativa. L'alcalde del municipi apunta algunes possibles causes d'aquest fenomen.

Com valora el fet que Montbui aparegui com una de les poblacions catalanes amb estacionalitat negativa?

D'entrada, aquesta dada és interessant i no es pot valorar com a positiva o negativa. En un municipi amb alta població estacional, com pot ser Salou, els serveis municipals poden patir una saturació en determinades èpoques de l'any. En el cas d'un municipi amb població estacional negativa, entenc que hi haurà menys problemes de saturació dels serveis. En qualsevol cas, els serveis que ofereix el municipi es calculen en relació al padró, i segons les nostres dades, el seu nombre d'usuaris coincideix amb la població censada. Per exemple, el nombre d'historials de de pacients que recull l'ambulatori de Montbui coincideix amb els habitants empadronats.

Quins poden ser els motius d'aquest balanç negatiu?

D'una banda podem apuntar una part d'immigració que ha retornat al seu país d'origen sense donar-se de baixa del padró. També, en el cas de Montbui i Vilanova, es tracta de municipis amb molta població vinguda els anys 60 i 70 d'altres punts de l'Estat. Em consta que moltes d'aquestes persones passen llargs períodes, de 3 a 6 mesos, als seus pobles d'origen un cop arriben a la jubilació, o bé tenen el costum de passar-hi les vacances ja que hi mantenen una segona residència. Aquesta podria ser la causa principal.

Prem per veure més contingut per a tu