Amb humor intel·ligent però ple de contingut, i en un ambient tan agradable i distès que va fer curta la vetllada. Així va transcórrer la conversa d'una hora que Tortell Poltrona va mantenir amb alumnes de primer d'ESO de l'institut Castellet, de Sant Vicenç, en la cloenda d'un projecte de curs.

Pallasso per vocació, Tortell Poltrona va recitar literalment la descripció que fa d'aquesta professió el diccionari Pompeu Fabra. Vencent la vergonya "darrere la màscara del nas", va dir que porta "amb orgull" una feina que voreja la transgressió, en el sentit que "et permet dir coses que algú d'un altre col·lectiu no podria". I és fent de pallasso "que em puc permetre el luxe d'equivocar-me, i així és com més aprenc".

Tortell Poltrona va descriure els pros i contres de la seva feina i algunes anècdotes viscudes, a partir de preguntes dels alumnes. Va recordar els vint anys d'existència de pallassos sense Fronteres que va néixer arran d'una actuació en la guerra dels Balcans, que va descriure com un conflicte molt proper "perquè s'hi pot arribar en cotxe". Que si espanta viatjar en països en guerra?, i va dir que sí, "però el respecte cap a aquell públic supera la por".

La trobada va ser fruit d'un treball de curs al voltant d'algun personatge cèlebre. I Tortell Poltrona va ser l'escollit entre grups de primer d'ESO, que des del setembre n'han estat estudiant la trajectòria i n'han elaborat un treball que després han exposat a classe destacant-ne la faceta de comunicador, i la capacitat d'arribar al públic jove "amb naturalitat i amb un humor intel·ligent". Conèixer-lo en persona no va decebre.