Segueix-nos a les xarxes socials:

però manté el menjador

L'institut solsoní estrena horari intensiu aquest curs

El canvi suposa també una reorganització en les línies de transport escolar de la comarca

L'institut Francesc Ribalta de Solsona estrena aquest curs nou horari: d'1/4 de 9 del matí a 3/4 de 3 del migdia. Els alumnes d'ESO i batxillerat, doncs, no fan classe a les tardes i això ha suposat modificacions també en les línies de transport escolar del Solsonès. Tot i els canvis, el centre públic de secundària ha optat per mantenir el servei de menjador i activitats extraescolars a les tardes, així com la biblioteca oberta.

La directora del centre, Teresa Pijuan, va explicar que "volem provar" de mantenir el menjador per tal de seguir oferint el servei a les famílies, si bé ja no hi haurà alumnes becats (els estudiants d'ESO que són de fora de la capital -entre 80 i 90 alumnes- tenien el dinar subvencionat). A més del menjador, altres serveis que oferirà el centre a les tardes són la biblioteca, els patis oberts o les activitats extraescolars, que si bé fins ara es concentraven els dimecres i els divendres a les tardes (quan no hi havia classes), "ara les hem repartit d'una forma més lineal", explica la directora.

L'institut ha optat finalment per aquesta fórmula després de consultar-ho als pares per mitjà d'una enquesta i aprovar-ho el consell escolar. "Hi havia alumnes que ens ho demanaven molt", afegeix.

Quant a l'escola Arrels Secundària, manté l'horari habitual. D'aquesta manera, els alumnes d'ESO continuen fent classe cada tarda excepte divendres, i els de batxillerat i cicles formatius únicament van dilluns a classe a la tarda. Amb el nou horari de l'institut, han avançat una hora l'inici de classes per tal de coincidir per al transport escolar. Ho va explicar a aquest diari la seva directora, Mireia Massana.

Prem per veure més contingut per a tu