Segueix-nos a les xarxes socials:

Es votarà el setembre

Navarcles obre un nou pressupost participatiu

La quantitat que es destinarà és de 40.000 euros i poden presentar projectes tan entitats com veïns

Navarcles obre un nou pressupost participatiuarxiu/mireia arso

L'Ajuntament de Navarcles té obert el procediment per a la presentació de projectes de caràcter públic als quals es puguin destinar 40.000 euros del pressupost municipal, en la tercera edició dels anomenats pressupostos participatius. Les propostes que entrin en la selecció seran sotmeses a votació popular, que enguany no es farà l'agost -com es feia fins ara coincidint amb la festa major- sinó el setembre. L'objectiu d'aquesta iniciativa és que els veïns tinguin veu directa tant a l'hora de plantejar petits projectes d'inversió com a l'hora de seleccionar-los. Enguany, la quantia que es destina és de 40.000 euros.

Pot presentar projectes tothom qui vulgui, ja siguin entitats o ciutadans de forma individual. El que es demana és que els projectes han de voler complir un benefici col·lectiu, i podran referir-se a millora d'equipaments, projectes socials, iniciatives culturals, construcció d'infraestructures, adquisició de mobiliari urbà, entre altres. Enguany s'afegeix un nou requisit per tal d'evitar que les mateixes entitats es puguin beneficiar dos anys seguits del procés. Així, no podran presentar projectes aquelles persones o entitats que van resultar guanyadores l'any passat.

Per presentar un projecte els proposants han d'omplir una fitxa que es pot formalitzar telemàticament a la pàgina web de l'Ajuntament (www.navarcles.cat), o recollir-la i presentar-la físicament al mateix consistori. El termini màxim per presentar els projectes és el 18 de juliol i la jornada de votació serà el 20 de setembre. Tanmateix, hi haurà la possibilitat de fer vot anticipat als actes més concorreguts de la festa major i de l'1 al 19 de setembre al Centre Cultural la Creueta. Podran votar els veïns de més de 16 anys empadronats a Navarcles.

Un cop definits els projectes, els serveis tècnics en faran la valoració i els convertiran en projectes executius. Si el projecte guanyador no esgota el pressupost (costos de mà d'obra i materials), s'executarà el segon i així successivament. Les persones que hagin presentat els projectes que s'executin podran fer-ne un seguiment.

Prem per veure més contingut per a tu