Els treballadors de les mines del Bages celebren demà la seva patronímica, Santa Bàrbara, amb diverses activitats repartides per poblacions de la conca minera.

A Cardona, hi ha prevista una missa a les 10 a l'església, i a 2/4 de 12 començarà l'acte institucional a la plaça de l'enginyer d'Emili Viader, que presidiran l'alcalde, Ferran Estruch, membres de la corporació municipal, i representants d'Ercros i Salinera de Cardona. Després dels parlaments, es farà l'ofrena floral al monument al miner, s'encendrà la flama del memorial, i es llançaran 77 salves d'honor als miners morts.

A Súria, la festa començarà amb una tronada i l'ofrena al monument de la rotonda del pont de Salipota. Després, es traslladarà a Ca l'Agut, on hi haurà un esmorzar, activitats esportives, una caminada, jocs, i un aperitiu (després de la missa a l'església). A la tarda, partit de futbol i ball de fi de festa.

Enguany, els miners de Sallent i Balsareny celebraran els actes a Balsareny. Al matí amb un esmorzar i activitats esportives al pavelló, i després la festa es traslladarà al Sindicat. S'hi farà un aperitiu, i a la tarda, un berenar i un espectacle infantil. Al vespre, ball amb De Gala.