Salvador Busquets i Gubianas serà presentat oficialment com alcaldable d'ERC a l'Ajuntament de Navàs en els comicis del mes de maig en un acte que comptarà amb la presència de Joan Manuel Tresserras, Doctor en Ciències de la Informació i exconseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

ERC Navàs comença d'aquesta manera la precampanya electoral i no amaga l'ambició de voler guanyar les eleccions, un fet que seria històric, ja que caldria remuntar-se als anys de la República per recordar una fita com aquesta en un municipi de tradició política conservadora. En aquest sentit, ERC es va quedar a només 40 vots de superar els convergents en les eleccions europees. Actualment té 3 regidors i forma govern amb la CUP, amb 4. A l'oposició, CiU té 5 regidors i PSC, 1.

Els republicans, que aquest hivern ja han fet dues edicions de l'Imagina't Navàs amb un gran èxit de públic i de propostes per al seu programa, es fan acompanyar aquesta vegada de l'exconseller Tresserras, que apadrinarà el nou cap de llista Salvador Busquets, una cara molt coneguda al poble, per haver col·laborat en nombroses entitats, com l'Agrupament Escolta Ali-Bei, el Centre Excursionista de Navàs i Navàs per la Independència (ANC), entre altres.

A part dels parlaments dels dos ponents i després de la benvinguda de la Presidenta de la secció local La Fraternitat, Sònia Guix, l'acte contindrà algunes sorpreses, com l'estrena d'un dels eslògans de la campanya i dos vídeos de producció pròpia, així com la relació dels números 3, 4, 5, 6 i 7 de la llista electoral (amb set regidors a Navàs s'assoleix la majoria absoluta), els quals van ser decidits per l'assemblea el 10 de març. El 8 de gener es va establir que Salvador Busquets faria tàndem amb Hortènsia Font, que és la número 2, unint així innovació i experiència. Font és actualment la Tinent d'Alcalde de l'Ajuntament i fou la cap de llista dels republicans del 2011.

Busquets serà presentat a la Sala d'Actes de la Biblioteca de Navàs el dilluns 16 de març, a 2/4 de 9 del vespre, en un acte obert a tothom.